Samen aan tafel op Witte Donderdag

Donderdag 28 maart 2024 | 17.30 – 19.00 uur | Grote of St.-Bavokerk
In de Grote of St.-Bavokerk wordt de serie bijzondere vieringen rondom Pasen gedeeld met de stad. Op Witte Donderdag wordt in de traditie het verhaal van het laatste avondmaal van Jezus gelezen. Dat was geen sombere maaltijd, maar een Joods feestmaal van bevrijding. Het was tijdens die maaltijd dat hij mensen opriep om met elkaar te delen. (dit is de samenvatting:) Vanavond ben je welkom in de kerk om ook samen met anderen een feestelijke maaltijd te nuttigen. Dit jaar met bijzondere muzikale samenwerking met Elisha Amono-Neizer die een samenzangmoment verzorgt met gospel en soulmuziek.

Samen aan tafel
Op donderdag 28 maart zijn de tafels gedekt voor een feestelijke maaltijd in het Koor van de Grote of St.-Bavokerk. Iedereen neemt zelf ook iets feestelijks mee om samen aan tafel te delen. Vrijwilligers zorgen voor soep, brood en drinken. Tijdens de maaltijd nemen stadsdominee Tom de Haan en predikant Willemijn van Dijk je mee in het Bijbelverhaal over Jezus’ laatste maaltijd met zijn vrienden. En dit jaar is er dus een bijzondere muzikale samenwerking met Elisha Amono-Neizer die samen met ons prachtige gospel en soulmuziek zal zingen.


Foto: Jaap Kroon

Kom jij ook samen het leven vieren?
Inloop is vanaf 17.30 uur, om 18.00 uur gaan we aan tafel. Ook kinderen zijn van harte welkom!
Aanmelden is niet verplicht, maar fijn om te weten of je van plan bent te komen. Stuur een mailtje naar stadsdominee@pghaarlem.nl o.v.v. ‘Witte Donderdagmaaltijd’.

Lijkt het jou leuk om mee te helpen in de voorbereiding van deze Witte Donderdag maaltijd?
Laat het stadsdominee Tom de Haan weten stadsdominee@pghaarlem.nl.

Let op: Het is nog koud in de onverwarmde kerk!

Workshops Gospel zingen in de Bavo
Voorafgaand aan deze Witte Donderdag maaltijd kun je meedoen aan drie workshops Gospel zingen onder leiding van Elisha. Wil jij meegenomen worden in de stroom van energie die het zingen van gospel je geeft? Kom meezingen op zondag 10, 17 en 24 maart | 20.00 – 22.00 uur | Grote of St.-Bavokerk 

Over Elisha Amonoo-Neizer
Van de kerk naar de grootste podia van Nederland. De Amsterdamse Elisha Amonoo-Neizer deinst nergens voor terug. Als zesjarig jongetje besloot hij zijn eerste noten te spelen en zette sindsdien zijn zinnen op een carrière in de muziek. Tegenwoordig is hij toetsenist, organist, bandleider, vocalist, producer, composer en official hammond organist. En hij maakt vocale arrangementen voor verschillende bekende artiesten. In Nederland haalde hij al twee keer goud binnen voor tracks met Boef, Emma Heesters en Ronnie Flex. Hij werkte ook samen met Nana Fofie, Wolter Kroes, André Hazes jr., Frenna, Alain Clark en Rolf Sanchez. Ook in het buitenland treedt hij regelmatig op en werkte hij samen met Khirye – bandleider van wereldster Khalid én Damien Sneed, de organist van Aretha Franklin.

Een echte muzikale duizendpoot, dus. Kijk voor meer informatie op: https://www.eanmusic.nl/