Laden Evenementen

Luisteren & Gehoord worden – workshop mindful communiceren

Mindful communicatie
Communiceren is het uitwisselen van informatie en energie. Het is de poort en doorgang van onze binnen- en buitenwereld.  
Mindful communiceren is een techniek om met aandacht te luisteren en te spreken met iemand, waardoor relaties verbeterd kunnen worden. Want één van de diepste behoeften van de mens is om gehoord te worden. Echt gehoord worden brengt troost, opluchting en soms zelfs genezing. Gehoord worden bevestigt ons in onze waarheid, in ons bestaan, ons bestaansrecht. Op deze vrijdagochtend ga je aan de slag met deze techniek en ervaar je hoe je echt kunt leren luisteren én hoe weldadig het is om echt gehoord te worden. 

Luisteren & gehoord worden
Je start deze ochtend in de groep bij elkaar waar Jolanda van der Heijden je welkom heet en meer informatie zal delen over de techniek van mindful communiceren. Vervolgens ga je zelf deze techniek oefenen met een andere deelnemer. Je zult zowel de rol van luisteraar aannemen als van verteller. Ook wordt er ruimte gecreëerd om te voelen hoe deze rollen voor je zijn. Is het lastig of juist makkelijk om echt goed te luisteren? Zonder dat je antwoorden hoeft te geven of een oplossing hoeft aan te dragen? En wat gebeurt er met je als je het gevoel ervaart dat je echt gehoord wordt?  Na het oefenen kom je weer met de groep bij elkaar om elkaars ervaringen te horen.
Deze ochtend vindt plaats in de prachtige Grote of St.-Bavokerk.  

Door Jolanda van der Heijden 
Jolanda is mindfulness trainer, healer (voor mens en dier) en energetisch coach. Zij helpt mensen graag verder op hun levenspad. Een juiste balans tussen lichaam en geest en werk en privé loopt als een rode draad door haar leven. Vragen die ze zich vaak stelt zijn: Wat gebeurt er nu in mij, welke gedachten heb ik, welke gevoelens heb ik? Waar krijg ik energie van? Hoe kan ik minder stress ervaren? Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen? Want als je goed voor jezelf zorgt, is er ook ruimte om goed voor anderen te zorgen.

Jaren geleden besloot ze een mindfulness training te volgen. Haar passie voor mindfulness was ontstaan. De opleiding voor mindfulness trainer volgde ze bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Dagelijks beoefent ze mindfulness en mediteert ze. Later ontstond bij haar de behoefte zich verder te ontwikkelen tot healer en energetisch coach. Samen met haar man heeft Jolanda twee mooie, volwassen kinderen. Haar vrije tijd brengt ze graag door met familie en vrienden en is ze in haar moestuin en in de duinen te vinden.
Haar praktijk JHCoaching is te vinden op de website: Passie4mindfulness

Praktisch
Datum: vrijdag 17 mei 2024
Tijd: 10.00-11.45 uur
Locatie: Grote of St.-Bavokerk, ingang Oude Groenmarkt 23 Haarlem
Ticket: € 12,50

TIP: Aangezien het koud kan zijn in de kerk is het aan te raden om je warm te kleden en eventueel een deken/sjaal mee te nemen om te kunnen omslaan. Ook is een thermosfles met iets warms te drinken fijn om mee te nemen.  

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas.
Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per pas kun je slechts 1 ticket reserveren. 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Luisteren & Gehoord worden
Grote of St,-Bavokerk Haarlem
12.50
13 beschikbaar
Luisteren & Gehoord worden - HaarlemPas
Grote of St.-Bavokerk Haarlem
0.00
2 beschikbaar